Ga naar de inhoud

Dit najaar nieuwe vaccinatieronde tegen corona voor risicogroepen

22 augustus 2024

Op 16 september start de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Door de coronaprik zijn mensen die een hoger risico lopen, beter beschermd tegen ziekenhuisopname of overlijden door corona. Dat is belangrijk, omdat het coronavirus er nog steeds is en weer kan opleven.

Wie mogen dit najaar de coronaprik halen?

  • Mensen van 60 jaar en ouder;
  • Mensen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik;
  • Volwassen en kinderen uit medische hoog-risicogroepen;
  • Zorgmedewerkers die werken met kwetsbare mensen

Mensen die vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, een coronaprik willen halen, kunnen ook een afspraak maken. 

Op afspraak

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 27 augustus per brief een uitnodiging voor de coronaprik. Mensen onder de 60 jaar die in één van bovenstaande groepen vallen, ontvangen geen brief. Zij kunnen vanaf 16 september een afspraak maken via planjeprik.nl of 0800 7070. Bewoners van zorginstellingen krijgen de coronaprik in de zorginstelling.

Het is tot en met 6 december mogelijk om de coronaprik te halen.

Locaties

Kom je in aanmerking voor een coronaprik? Dan kun je een afspraak maken om je coronaprik te halen op één van de vijftien locaties in de provincie. In Leeuwarden is er tijdens de hele periode één vaste locatie. Daarnaast zijn er tijdelijke locaties in Appelscha, Bolsward, Burgum, Drachten, Dokkum, Gorredijk, Harlingen, Heerenveen, Kollum, Koudum, Lemmer, Sneek, Surhuisterveen en Wolvega.

Bekijk het overzicht met alle locaties


Mensen die vanwege hun gezondheid niet naar een priklocatie kunnen komen, kunnen vanaf 27 augustus contact opnemen met het verzoek om de coronaprik thuis te krijgen.

Waddeneilanden

Op ieder Waddeneiland is er één vaste dag waarop de coronaprik op het eiland kan worden gehaald.

  • Ameland: 27 november
  • Schiermonnikoog: 4 december
  • Terschelling: 18 november
  • Vlieland: 20 november